Ieškome gerosios praktikos pavyzdžių klimato švietimo, jaunimo migracijos srityse

Paskelbti du kvietimai dalyvauti konkurse ir atrankoje, skirtuose dalintis švietimo apie klimatą gerosios praktikos pavyzdžiais ir „protų nutekėjimo“ patirtimi. Šie kvietimai susiję su Naujojo europinio bauhauzo iniciatyva.

Pirmąjį kvietimą paskelbėKlimato švietimo koalicija (angl. Education for Climate Coalition) – Europos įtraukaus dalyvavimo bendruomenė, remianti darnaus vystymosi ir perėjimo prie žaliojo kurso mokymus. Ji ieško gerosios praktikos ir jau įgyvendintų projektų pavyzdžių, apimančių tris temas: mokymąsi visą gyvenimą, socialinę ekonomiką ir skaitmenines inovacijas.

Šiuo kvietimu siekiama vizualiai iliustruoti švietimo apie klimatą inovacijas, iš kurių būtų galima pasisemti įkvėpimo, o Klimato švietimo koalicija būtų vedlys šiame kelyje.

Kiekvienoje temoje bus atrinkta po tris projektus, jie bus paskelbti Europos bendruomenės sesijoje, kuri įvyks šių metų lapkričio 15 d. Briuselyje.

Susipažinti su paraiškų vertinimo kriterijais, teikimo procesu ir konkurso nugalėtojams skirtais prizais galite čia. Paraiškas galima teikti iki šių metų rugsėjo 10 d. 

Antrąjį kvietimą paskelbė Europos Komisijos Regioninės ir urbanistinės politikos generalinis direktoratas. Jis ieško jaunų Europos Sąjungos šalių, šalių kandidačių ir potencialių kandidačių gyventojų, galinčių pasidalinti savo patirtimi, susijusia su emigracija ir „protų nutekėjimu“ Europos regionuose.

Atrinkti kandidatai bus pakviesti dalyvauti Europos Sąjungos Regionų Savaitės renginiuose, kurie vyks šių metų lapkričio 10 d. Briuselyje.

Paraiškas šiam kvietimui gali teikti Lietuvos gyventojai nuo 24 iki 35 m. amžiaus, iki rugpjūčio 28 d. vidurdienio, užpildydami šią formą. Regioninės ir urbanistinės politikos generalinis direktoratas pasirūpins atrinktų dalyvių kelione ir apgyvendinimu.

Daugiau Naujojo europinio bauhauzo iniciatyvos skelbiamų naujienų ieškokite čia.


Posted

in

by

Tags: