Kviečiame dalyvauti Naujojo europinio bauhauso festivalyje 2024! 

2024 m. balandžio mėnesį Europos Komisija (EC) organizuoja antrąjį naujojo europinio bauhauso festivalį (New European Bauhaus Festival), kurio dalimi galite tapti jūs!  

Koks tai festivalis? 

Festivalis suburia įvairių visuomenės sluoksnių atstovus diskusijai, kaip formuoti tvarią, įtraukią ir gražią mūsų ateitį. 2024 m. festivalyje „Ištekliai visiems“ (Resources for all) daugiausiai dėmesio bus skiriama potemėms kaip prieglobstis ir gyvenamoji aplinka, žemė ir vanduo, mada ir žmonių gerovė, atsižvelgiant į besikeičiančią aplinką. Šiuo įtraukiu ir į žmones orientuotu požiūriu siekiama įkvėpti ir įtraukti individualius asmenis priimti tvarius sprendimus ir puoselėti gilų ryšį su naujojo europinio bauhauso judėjimu (the New European Bauhaus movement).  

Kas sudaro festivalį? 

Forumas – platforma, skirta įdomioms diskusijoms ir idėjų mainams apie naująjį europinį bauhausą. 

Mugė – laboratorija ir paroda, kuriose pristatomi projektai ir prototipai, atitinkantys ir palaikantys pagrindines europinio bauhauso idėjas. 

Šventė – šventė, vienijantis kultūrą, meną ir draugiškumą, kolektyvinio džiaugsmo akimirkas, saviraiškos laisvę ir radikalias, novatoriškas idėjas bei vizijas. 

Papildomi renginiai (Satellite events): renginiai ir iniciatyvos, organizuojamos savarankiškai Briuselyje ar už jo ribų, kurių pagrindinė veikla atitinka naujojo europinio bauhauso vertybes. 

Kada ir kur vyks renginys? 

Festivalis vyks 2024 m. balandžio 18-20 d. Pagrindiniai renginiai vyks Briuselyje, o papildomi renginiai vyks visoje Europos Sąjungoje ir už jos ribų.  

Kvietimai teikti paraiškas 

Iki 2023 m. rugsėjo 30 d. pateikite paraišką pagal vieną iš keturių kvietimų. Veiklas, projektus ir papildomus renginius suinteresuotos organizacijos ir individualūs asmenys gali siūlyti pagal vieną iš trijų kvietimų. Ketvirtasis kvietimas skirtas žiniasklaidos partneriams:

Kvietimas papildomiems projektams 

Kvietimas mugėms: laboratorijų ir projektų pristatymams  

Kvietimas šventėms: kultūrinėms ir meno veikloms 

Kvietimas medijos partneriams 

Daugiau informacijos 

Festivalio puslapyje 

Jei turite klausimų, kreipkitės kontaktais info@neb.lt arba contact@new-european-bauhaus-festival.eu 


Posted

in

,

by

Tags: