Naujojo europinio bauhauzo prizai grįžta: kviečiame teikti paraiškas

Aplinkos ministerija informuoja, kad jau galima teikti paraiškas Naujojo europinio bauhauzo (NEB) konkursui. 2024 m. balandžio mėnesį bus apdovanoti 20 pavyzdinių inovatyvių projektų ir koncepcijų, atitinkančių Naujojo europinio bauhauzo vertybes – tvarumą, estetiką ir įtraukumą. Paraiškų teikimo terminas – iki lapkričio 10 dienos.

Konkursas rengiamas trečius metus, per tą laiką buvo sulaukta daugiau nei 4,5 tūkst. paraiškų NEB prizams, apdovanoti 52 nugalėtojai 4 kategorijose: „Ryšio su gamta atkūrimas“, „Bendrystės jausmo atgaivinimas“, „Pirmumas vietoms ir žmonėms, kuriems labiausiai to reikia“ ir „Žiedinės industrinės ekosistemos formavimas ir gyvavimo ciklo palaikymas“. 

Šiais metais be minėtų kategorijų numatytos dar dvi konkurso kryptys: „Naujojo europinio bauhauzo čempionai“ – ši kategorija skirta esamiems ir baigtiems projektams ir „Naujojo europinio bauhauzo kylančios žvaigždės“ – šioje kategorijoje gali varžytis 30 metų ir jaunesni pareiškėjai. Koncepcijos gali būti skirtinguose kūrimo etapuose, nuo idėjų su aiškiu planu iki prototipų lygmens.  

Pirmą kartą laukiamos paraiškos projektams, vykdomiems Ukrainos, Europos Sąjungos valstybių narių ir Vakarų Balkanų regionuose. Ypatingas dėmesys skiriamas Ukrainos atkūrimo ir atstatymo projektams, prizai bus skiriami projektams ir koncepcijoms, kurie prisideda prie Ukrainos atkūrimo ir atstatymo laikantis NEB vertybių.  

Dar viena šių metų naujiena – projektai ir koncepcijos, vystomi Europos Sąjungos regionuose, kuriuose susiduriama su socialinėmis, ekonominėmis problemomis ar iššūkiais pereinant prie skaitmeninimo ir ekologijos. 

Paraiškas galima teikti iki 2023 m. lapkričio 10 dienos 20 val. Lietuvos laiku. Paraiškas gali teikti visi asmenys, įmonės, įstaigos ar organizacijos, kurių koncepcijos ir projektai įgyvendinami Europos Sąjungoje, Vakarų Balkanuose ar Ukrainoje. Paraiškos turi būti pateiktos per oficialią „New European Bauhauz Prizes“ platformą.  

2024 m. prizams bus nominuota 20 laimėtojų, kuriems atiteks iki 30 tūkst. eurų vertės prizai, taip pat komunikacijos paketas, skirtas projektų, koncepcijų plėtojimui ir reklamai. 

Nugalėtojai bus paskelbti renginio „New European Bauhauz Festival“, kuris vyks balandžio 17-21 dienomis Briuselyje, metu Europos Komisijos rengiamoje apdovanojimų ceremonijoje.  

Išsamią informaciją apie paraiškų teikimo procesą galima rasti Kandidatų vadove, kuris pateikiamas visomis Europos Sąjungos, Vakarų Balkanų ir ukrainiečių kalbomis.  


Posted

in

by

Tags: